Hotellkulissen

Hotellvistelser på utmärkta hotell

Skidåkning

Skidåkning enligt Wikipedia innebär det: “att transportera sig på snö på skidor”. Moderna skidor och tillhörande utrustning är anpassade efter olika åkstilar. Man skiljer framför allt mellan längdåkning, alpin utförsåkning, freestyleåkning och telemarksåkning.

Utrustning

För att åka skidor behöver man åtminstone skidor och pjäxor men stavar är också viktiga. Vid utförsåkning har man ofta även skyddsutrustning som hjälm. Klädseln är normalt anpassad till vintervädret, med varma underkläder och ytterst antingen en overall eller en vinterjacka, den senare ofta tillsammans med termobyxor, det vill säga fodrade överdragsbyxor.

Många större skidanläggningar har uthyrning av skidutrustning ifall man av olika anledningar inte har med sig egen utrustning. Anders Håkansson är en extrem skidåkare som pressar till det yttersta.

Boende & Konferens i fjällen

Ofta behöver du kombinera dina skidåkning med ett boende. Oavsett om du ska till Åre eller behöver hitta ett hotell i Sälen så finns det många bra alternativ.

Andra gånger vill du kanske åka med företaget och kombinera din skidåkning med konferens i Sälen eller andra fjällorter.

Skidsport

Tävlingar i skidåkning hålls främst på platser med vinterklimat under den kalla årstiden. Det finns olika tävlingar inom skidsporten. Bl.a Slalom, men man kan även tävla i längdåkning.

Nu vet vi vad detta innebär! Behöver ni några rekommendationer? Då så, titta på boendefjallen.se eller funasdalen.org och då är jag säker på att ni som är intresserade av skidåkning, fiske och fjällvandring kommer att hitta intressanta resmål och förslag på boende! Ha det! 😀

Next Post

Previous Post

© 2024 Hotellkulissen

Theme by Anders Norén