Hotellkulissen

Hotellvistelser på utmärkta hotell

Sommar & Vinter i Sälen

En av de mest populära orterna för både skidåkning med mera på vinter men även fiske, vandring och mycket mer på sommaren är Sälen.

Denna både nationellt och internationellt kända semesterort ligger mitt i de svenska fjällen.

Sälen är helt klart en av de största skidorterna i norra Europa och du hittar hit närmare bestämt om du rör dig mot i Dalarna i Sverige.

Sälen – 4 orter i 1

Sälen  och är uppdelad i fyra olika skidområden: Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället.

Tillsammans erbjuder vintern i Sälen ett brett utbud av skidbackar, allt från från nybörjarvänliga gröna backar till utmanande svarta backar.

När det gäller boende och hotell i Sälen finns det en rad olika alternativ för alla budgetar.

Ett populärt val är Högfjällshotellet, som är ett ski-in/ski-out-hotell beläget i Högfjället.

Hotellet har ett utmärkt läge och erbjuder en mängd olika rum som passar olika gruppstorlekar och budgetar.

Ett annat bra alternativ är Tandådalen Hotell, som ligger i Tandådalen (något som säger sig själv men vi vill vara noga här så du får rätt och bra information :-).

Även detta hotell har ett läge med möjlighet att åka skidor in och skidor ut, och det erbjuder bekväma rum och fantastiska bekvämligheter som spa och bastu.

För dem som föredrar en mer privat och lyxig upplevelse erbjuder Sälen också en mängd olika chalets och stugor för uthyrning.

I området Sälenfjälls torget finns flera chalets som är perfekta för familjer eller grupper av vänner.

Dessa stugor är fullt utrustade med kök, bastu och öppen spis, och de erbjuder en fantastisk utsikt över de omgivande bergen.

Sommar i Sälen

Sälen erbjuder som sagt aktiviteter året om. Många missar nog spännande och roliga aktiviteter på sommaren såsom Sälen bike park eller för de lite mindre så finns ju Trollskogen nära Sälen.

Äta mat i Sälen

Nr det börjar kurra i magen och du behöver mat så erbjuder Sälen ett mycket stort utbud av olika matmöjligheter.

Orten har ett stort urval av restauranger och kaféer att välja mellan.

Ett av de kanske mer populära valen är restaurangen på Högfjällshotellet. En restaurang som erbjuder ett stort urval av svenska och internationella rätter.

För er som föredrar en mer avslappnad matupplevelse är Tandådalens Wärdshus ett utmärkt val.

Den här restaurangen serverar traditionella svenska rätter som köttbullar och sill och har en mysig och avslappnad atmosfär.

Ytterligare ett bra alternativ är Hundfjällets Restaurang i Hundfjället.

Den här restaurangen serverar läckra hamburgare och pizzor, och den har också ett stort urval av öl och cocktails.

För den som vill prova något riktigt unikt är Fjällpuben (läs mer här https://www.fjallpuben.se/en/welcome/) ett utmärkt val. Denna pub serverar traditionella svenska rätter som ren och älg, och den har också ett stort urval av öl och spritdrycker.

Tänk på att boka i god tid

När det gäller att boka boende och restauranger i Sälen finns det flera saker att tänka på.

För det första är det viktigt att boka tidigt, särskilt om du planerar att besöka under högsäsong. Det är en tid då boenden och restauranger kan fyllas upp snabbt, så det är bäst att boka i god tid.

För det andra är det viktigt att göra din research och jämföra priser innan du gör några bokningar.

Vissa boenden och restauranger kan vara dyrare än andra, men de kan också erbjuda bättre bekvämligheter och tjänster. Det är viktigt att väga för- och nackdelar mot varandra innan du fattar ett beslut.

Slutligen är det viktigt att läsa recensioner från andra resenärer innan du gör några bokningar.

Detta kan hjälpa dig att få en bättre uppfattning om kvaliteten på boendena eller restaurangerna, och det kan också hjälpa dig att undvika eventuella frågor eller problem.

På det hela taget är Sälen ett utmärkt val för alla som vill ha en rolig och minnesvärd skidupplevelse. Kom bara ihåg att boka tidigt, jämföra priser och läsa recensioner innan du gör din bokning.

Next Post

© 2024 Hotellkulissen

Theme by Anders Norén